A keringető szivattyúk működése

camera

1

A keringető szivattyúk működése

Kép: szivattyuk.hu 

Megosztás

A keringető szivattyúk létfontosságú elemei a fűtési rendszereknek. Ez a berendezés felel azért, hogy a kazán által felmelegített fűtőközeg eljusson az épület minden részébe, ezzel egyenletesen kellemes levegőt teremtve. A korszerű modellek automatikus vezérléssel vannak ellátva, amik a körülményekhez igazodva azonnal képesek reagálni, és optimalizálják a működést.

A Szivattyuk.hu oldalán többféle keringető szivattyú is az érdeklődők rendelkezésére áll, így bárki könnyen megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot.

A megfelelő szivattyú kiválasztása

A keringető szivattyú helyes méretezése, vagyis az, hogy a teljesítménye az igényekhez pontosan igazodjon, rendkívül nagy jelentőséggel bír. A berendezés minél nagyobb fordulatszámon pörög, annál gyorsabban képes keringetni a fűtőközeget, ami jellemzően víz a fűtési rendszerben. 

Amennyiben alulméretezésről van szó, a fűtési teljesítmény elmaradhat a kívánt szinttől, és hideg, téli estéken a benti hőmérséklet nem éri el a kellemes magasságot. A szivattyú túlterhelése továbbá csökkentheti annak élettartamát, és a fogyasztást is jelentősen megemelheti.

Az indokoltnál nagyobb teljesítményű keringető szivattyú képes ellátni a feladatát, ugyanakkor beszerzési ára és fenntartási költségei magasabbak lesznek, az extra teljesítmény pedig kihasználatlan marad. Épp emiatt érdemes alaposan felmérni az igényeket, és ezután kiválasztani az ideális modellt.

Dynamic Adapt plus funkció

A korszerű berendezések számos olyan felhasználóbarát funkcióval rendelkeznek, amik kényelmesebbé varázsolják a mindennapokat, és optimalizálják a szivattyú működését.

A Dynamic Adapt plus egy intelligens szabályozási módszer, amely folyamatosan figyeli a rendszerben végbemenő folyamatokat és változásokat, és ehhez igazítja a szivattyú működését. Azonnal reagál, ezzel optimalizálva a leadott teljesítményt, aminek köszönhetően rendkívüli energiahatékonyság érhető el anélkül, hogy a felhasználónak manuálisan kéne módosítania a beállításokat.

A berendezés működésének optimalizálása azt is jelenti, hogy a szivattyú igénybevétele is csökken, ami kíméli a kopóalkatrészeket. Ez jelentős pozitív hatással van a szivattyú élettartamára, illetve a karbantartási igények is csökkenek.

A Dynamic Adapt plus felhasználási területei

A Dynamic Adapt plus funkció különösen hasznos olyan esetekben, amikor gyakran változó hőmérsékletigények lépnek fel egy adott helyiségen belül, vagy olyan, nagyobb kiterjedésű épületekben (irodaházak, ipari létesítmények, bevásárlóközpontok), ahol különböző, jól elkülöníthető fűtési zónák vannak.

Az intelligens funkció továbbá remekül alkalmazható kombinált fűtési rendszerekben, például ahol a padlófűtés is gondoskodik az épületben tartózkodók kényelméről.

(PR-cikk)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program