A jó hőszigetelés évtizedekre szól, válassz biztonságos anyagot!

camera

1

A jó hőszigetelés évtizedekre szól, válassz biztonságos anyagot!

Kép: rapidszigeteles.hu 

Megosztás

A családi házak hőszigetelése ma már több okból is elengedhetetlen, egyrészt csökkenti az emelkedő energiaárak révén egyre megterhelőbb rezsiköltségeket, másrészt növeli a komfortérzetüket.

Új építések esetén nem lehet kérdés a hőveszteséget okozó épületszerkezetek hőszigetelése, ugyanis használatbavételi engedélyt csak a közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak. De meglévő családi ház utólagos szigetelését is érdemes megfontolni, jelentős energiaköltséget takaríthatunk meg általa, ráadásul télen-nyáron komfortos lehet az otthonunk. Ha elhatároztuk magunkat, a kérdés már csak az, milyen anyagot válasszunk, hiszen számtalan alternatíva létezik a piacon és a hírolalak is mind erről szólnak. Cikkünkből megtudhatod, milyen lehetőségeid vannak, és miért érdemes a Rapidszigetelés által kínált purhab szigetelést választani!

Miért szükséges hőszigetelni?

Senki sem szeret fázni az otthonában, azonban az sem lényegtelen, hogy a fűtés által biztosított energia minket tart melegen vagy az utcát fűti, különösen manapság, amikor az energiaárak emelkedése egyre magasabb rezsiköltséget eredményez. 

És bár az egyes fűtési rendszerek hatékonysága között lényeges eltérések vannak, az alapvető problémát a különböző épületszerkezetek szigeteletlensége okozza. Ezeken keresztül ugyanis jelentős hőmennyiség távozik a környezetbe, így hiába fűtünk, nem fogjuk érezni a hatását. De nyáron sem járunk jobban, hiszen szigetelés hiányában a Nap túlzottan felmelegítheti a lakóteret.

A megoldást a homlokzatok, a tető, a födémek, az aljzatok hőszigetelése jelenti, amelyhez különböző természetes és mesterséges szigetelőanyagokat választhatunk a szerkezet anyaga, az igényeink és a költségvetésünk alapján. 

Egy időtálló és kedvező megoldás

A purhab szigetelés sokoldalúan alkalmazható, számos előnnyel rendelkezik, így egyre többen választják, amikor az otthonuk komfortjának növelését, a fűtési és hűtési költségek csökkentését célzó hőszigetelésről döntenek. A szigetelés hosszú távra szól, így olyan anyagot kell választani, amely kellően hatékony, és évtizedekig nem igényel karbantartást. Ellenáll a nedvességnek és a penésznek. 

A korszerű purhabszigetelés kiemelkedő hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, így ha ezt választod, egész évben ideális hőmérsékletet, továbbá zavartalan pihenést, nyugalmat biztosít az otthonodban. A jelentős, akár 50%-os költségmegtakarítás révén pedig marad pénzed a számodra fontos dolgokra. 

Biztonságos?

A szórt purhab szinte minden vízszintes és függőleges felületen megtapad, minden rést kitölt, így hézagmentes megoldást biztosít, nagyszerűen alkalmazható tetők, födémek, belső falak, pincék és aljzatok hőszigetelésére. Egyik legfőbb előnye a magas tűzállósági képessége, vagyis egy esetleges tűz esetén van idő a menekülésre. A biztonságát fokozza, a tűzkárokat mérsékli az anyag önkioltó tulajdonsága, mivel megakadályozza a tűz terjedését. 

A purhab szigetelés nemcsak új épületek esetén alkalmazható, hanem utólagosan is beépíthető. 

(PR-cikk)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program