Fico tagadja, hogy jelentést írat a SIS-szel, állítólag a belügyminiszter fogalmazott félreérthetően

camera

1

Fico tagadja, hogy jelentést írat a SIS-szel, állítólag a belügyminiszter fogalmazott félreérthetően

Robert Fico (Fotó: TASR) 

Megosztás

Robert Fico (Smer) miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján tagadta, hogy felszólította a Szlovák Titkosszolgálatot (SIS), hogy írja meg a jelentést az ellene irányuló merénylettel kapcsolatban.

„Ha valaki kért is valamit, akkor azok az ellenzéki képviselők voltak az illetékes bizottságban, hogy ellenőrizzék a SIS-t” – jelentette ki Fico, majd hozzátette, hogy Pavol Gašpar SIS-igazgató is megerősítheti, hogy semmilyen jelentést nem kért tőle.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter kedden közölte, hogy a kormányfő jelentést kért a SIS-től a személye ellen elkövetett újabb lehetséges merénylethez kapcsolódó biztonsági kockázatról. Hozzátette, hogy funkciójából adódóan erre meg is van minden joga. A belügyminisztérium szerint Šutaj Eštok ezzel nem azt mondta, hogy Fico a május 15-ei, handlovái támadásról szóló jelentést kérte.

A tárca hozzátette, hogy a SIS a rendőrséggel együttműködve dolgozik ezen a jelentésen, amit majd bemutatnak a parlament előtt, de a törvényes lehetőségek szerint a nyilvánosság előtt is, hogy elejét vegyék a merénylettel kapcsolatos összeesküvés-elméletek terjedésének.

Olvassa el továbbá

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program