ERASMUS NAP a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

camera

14

ERASMUS NAP a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Az iskola felvételei. 

Megosztás

Október 15-én ERASMUS NAPOT tartott a dunaszerdahelyi magániskola, melynek keretén belül az érdeklődők 3 jelenleg is tartó ERASMUS + kisléptékű pályázatukról és a külföldi mobilitási lehetőségekről tájékozódhattak az iskola tanárainak prezentációjából.

A rendezvényt az iskola igazgatója, Vida Aranka nyitotta meg, aki beszédében kiemelten foglalkozott a jelenlegi és a korábbi ERASMUS + pályázatokról. Az iskola aktív részese a mobilitási programoknak is, melyek keretén belül a diákok évente többhavi külföldi szakképzésen vehetnek részt Németország és Ciprus neves szállodáiban.

Az egyes előadásokat a Légy természetes! élménypedagógiai projekt bemutatása nyitotta meg Ferenczi Nikoletta és Simon Veronika tanárnők előadásában. A pályázatban a környezetvédelem, a természetművészet, a pedagógia és a pszichológia szoros egységet alkot.

A következő projektben – Környezetvédelmi nevelés saját kozmetikai termékek fejlesztésével – zéróveszteség, teljesen hulladékmentes – a környezettudatosság fontosságát a biokozmetikumok fejlesztésén keresztül Mayer Károlyi Barbara és Szelle Tamás prezentálta.

Az iskola legújabb sikeres pályázatának címe “Zöld gondolkodás fejlesztése a kulináris élvezetek tükrében”, melynek részeredményeiről Pöthe Erika és Hobot Hajnalka tanárnők tudósítottak. A projekt keretén belül a gasztronómiában vizsgálják az egyes bio alapanyagok útját a termelőtől/termesztőtől egészen a tányérig.

A projektekben az iskola partnerintézményei a Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola Szentendrén, a Veszprémi SZC “SÉF” Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola, a bayreuthi CEREDU Kft. Németországban és a budapesti Jane Goodall Intézet.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program