Mire jó egy egyedi talpbetét, és miért érdemes extra figyelmet fordítani arra, hogy nekünk is legyen?

camera

1

Mire jó egy egyedi talpbetét, és miért érdemes extra figyelmet fordítani arra, hogy nekünk is legyen?

Kép: batz.hu 

Megosztás

Néha a könyökünkön jön ki, hogy mindenhonnan azt halljuk, ez is kell és az is kell nekünk, egyszerűen nem élhetünk ezek nélkül. Többnyire ma már az a helyzet, hogy valóban remek, sőt, akár prémiumminőségű termékekről van szó.

A híradásokban is látjuk, hogy mindeközben anyagilag sokan érzik kedvezőtlen vagy bizonytalan helyzetben magukat, ám ha nem a megfelelő dolgokon takarékoskodunk, később sokkal nagyobb bajokkal szembesülhetünk.

Az ember gyakran elbizonytalanodik, hogy akkor most tényleg szüksége van-e erre vagy arra a darabra, vagy teljesen felesleges kategóriát képeznek. Az érzés sokszor teljesen érthető és jogos, ám ha a lábunkról van szó, inkább érthetetlennek tűnik az efféle dilemma. Hogy miért?

A lábainkon nem érdemes spórolni!

A lábaink kapják a legnagyobb terhelést a mindennapok során, és egy rossz cipő nemcsak abban mutatkozhat meg, hogy külsőre nem tetszik nekünk, sokkal inkább abban, hogy teljesen taccsra vághatja az egészségünket. A Batz egyedi talpbetét alkalmazásával viszont a legtöbb panasz elkerülhető. De nézzük először, hogy milyen kockázatokkal kell számolni!

Egy silány minőségű cipő sok bajt okozhat…

Amikor azt mondjuk, hogy egy lábbeli nem megfelelő, az többnyire nem a külsőt jelenti, hanem azt, hogy a kialakításával vannak bajok, sajnos sokszor elég komolyak. Egy kényelmi cipőhöz képest a hagyományos darabok is fapadosnak tűnnek, mikor a lábunkra húzzuk őket, de egy kifejezetten rossz cipő még kényelmetlen is lesz.

Ennek sokféle oka van. Egyrészt anatómiailag nem megfelelő, nem veszi figyelembe a lábfej jellegzetességeit, nem ad alátámasztást, sem tartást. A belseje kemény lehet, akár több helyen nyomhat is, ami egyenes utat jelent a vízhólyagos, feltört bőrhöz, ami se élménynek, se látványnak nem az igazi.

A rossz belső kialakítás egyéb problémákat is generálhat, mint például a tyúkszem, sőt, akár a benőtt köröm. Mégsem ezek a legrosszabb prognózisok, hanem sokkal inkább az, hogy a nem megfelelő kialakítással rendelkező lábbeli az egész mozgásszervrendszerünkre negatív hatással van.

Derékfájás, nehéz mozgás, láb- és ízületi fájdalmak is könnyedén kialakulnak. Éppen ezért nemcsak gyermekeknél, hanem felnőttkorban is lényeges odafigyelni arra, hogy milyen cipőt választunk.

Egy jó talpbetét rengeteget jelent!

A Batz szolgáltatásaként talpfelmérést is igénybe vehetünk. Akár nyomásszenzoros, speciális szőnyeg és számítógépes program segítségével, akár roppanóhabos módszerrel, de érdemes igénybe venni ezt a vizsgálatot, mert láthatóvá válik belőle, hogy hol nincs rendben a terhelés, és az eredmények alapján speciálisan a mi számunkra készülhet el a tökéletes talpbetét. 

Az egyedi talpbetét segítségével minden szempontból a lehető legjobb támogatást fogják kapni a lábaink, ami még a testtartásunkra is pozitív hatással lesz, de ami még jobb, elkerülhetővé válnak a felsorolt problémák, és az életminőségünk sem fog ezek miatt romlani. Vigyázzunk az egészségünkre!

(PR-cikk)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program