Gyilkossággal gyanúsított fegyveres szlovák állampolgár barikádozta el magát egy osztrák faluban, robbanóanyag is van nála

camera

1

Gyilkossággal gyanúsított fegyveres szlovák állampolgár barikádozta el magát egy osztrák faluban, robbanóanyag is van nála

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Nagyszabású akciót hajt végre az osztrák rendőrség a szlovák határhoz közeli Zistersdorf községben, ahol egy 59 éves szlovák állampolgárt próbálnak őrizetbe venni, akit egy idős nő meggyilkolásával gyanúsítanak.

A férfi a falu egyik házban vagy borospincében bujkál, és a fegyvereken kívül robbanóanyag is van nála. Valószínűleg egyet már felrobbantott, és súlyosan megsebesítette a beavatkozó különleges egység egyik tagját. A rendőr élete nincs veszélyben – idézte az ORF osztrák közszolgálati műsorszolgáltatót a sme.sk.

Szombat éjjel az osztrák rendőrség Zistersdorf faluban kiürített egy tucat olyan házat, amelyek borospincékhez kapcsolódnak. Az ORF jelentése szerint a gyanúsított az egyik pincében tartózkodik. A különleges Cobra beavatkozó egységen és a robbanóanyag-szakértőkön kívül hozzávetőleg 120 rendőrt is bevetésre kerül a helyszínen.

Egy 65 éves nőt holtan találtak szúrt sebekkel egy helyi szőlőskertben – közölte szombat reggel Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő. A gyilkossággal egy 59 éves szlovák állampolgárt gyanúsítanak, aki feltehetően a meggyilkolt nő ismerőse volt, és akit láttak a szemtanúk, ahogy a bűncselekmény helyszínéről menekül.

“Az áldozat és a gyanúsított nyilvánvalóan ismerte egymást” – mondta Baumschlager. “A külföldi hatóságokkal együttműködve rájöttünk arra, hogy a gyanúsítottat általánosan veszélyesnek tartják” – tette hozzá Baumschlager.

A Kurier című újság úgy értesült, hogy fegyverbirtoklás miatt indítottak ellene nyomozást Csehországban. Úgy tudni, hogy a gyanúsított hozzáfér “uránnal dúsított anyagokhoz” – írja Kurier.

Az egyik szemtanú elmondta, hogy a támadót Olegnek hívják. A feltételezett elkövető felvette telefonon a kapcsolatot a tanúval, és azt mondta neki, hogy ne hívja a rendőrséget, mert ő valamit rosszul csinált. “Oleg mindig pisztollyal felfegyverkezve járt-kelt, és hozzáférhetett robbanóanyagokhoz. Ő mindig egy ketyegő időzített bomba volt” – tette hozzá a szemtanú.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program