XLII. Hallgatói Parlament

camera

1

XLII. Hallgatói Parlament

Fotó: Diákhálózat 

Megosztás

A Diákhálózat XLII. Hallgatói Parlamentje szeptember végén került megrendezésre a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JuGyik) szervezésében, Párkányban.

A Diákhálózat képviselői többek között megvitatták az elmúlt fél év történéseit és a kitűzött célokat a szervezet jövőjére nézve.

Az XLII. Hallgatói Parlament legfontosabb témái a szervezet belső munkáját érintették: a Felsőoktatási Tudományos Körút (FTK) megtervezése, a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) szervezése, a Szakmai Gyakorlatok (SzakGyak) és a DiNaMit tervezete, illetve a szervezet alapszabályának módosítása.

Az újonnan indult CulturalCompass projekt is bemutatásra került, melynek elsődleges célja a kiválasztott nonprofit szervezetek számára való segítségnyújtás vezetőképzések, kulturális programok és jótékonysági események által. A Diákhálózat vendégül látta két partnerszervezetét is, a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) és a Szlovákiai Magyar Középiskolások Szövetségének (SZMKSZ) képviselőit, kik beszámolót tartottak eddigi munkásságukról.

Az idei évben a Diákhálózat több tagszervezete is jubileumát ünnepli, így az október 11-12. közt megrendezésre kerülő KAFEDIK55-ről, az október 15-18. közti KiKelet25-ről, továbbá a november 6-9. közti JAIK60-ról is szó esett. Megbeszélésre kerültek még a 2024-es Party Trip részletei is, mely eseménysorozat a Gombaszögi Nyári Tábor támogatásával valósul meg.

A prezentációkat követően ünnepélyes tisztújításra került sor, az előző elnökségi tagoknak ezúton is köszönetét fejezi ki az egész szervezet eddigi munkájukért.

Az új elnökségi tagok listája:

Hrapka Sára – elnök

Fáber Benedek Soma – ülnök

Horváth Norbert, Kontra Martin Róbert – elnökséget vezető alelnökök

Molnár Imre – belügyi alelnök

Kubovics Gergely Máté – belkapcsolatokért felelős alelnök

Matus Fanni – külügyi alelnök

Sulczi Dóra – marketingért felelős alelnök

Garai Viktória – gazdasági alelnök

Horváth Zenkő Veronika – oktatásügyi alelnök

Šavel Denis – IT-alelnök

Borovszký László – Gímesi Művelődési Tábor-főszervező

Csonthó Noémi – főellenőr

Lőrincz Virág – sajtóreferens

Pivoda Vivien, Soltész Luca – Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK)-koordinátor

Bartalos Mónika, Bartalos Réka – Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK)-koordinátorok

SztyehlíkFanny – Szakmai Gyakorlatok (SzakGyak)-koordinátor

Krajnyík Fanni – DiNaMit-koordinátor

Németh Áron – programkoordinátor

Csóka Zsófia – Alma-főszerkesztő

Elnökségi pozíciójukból távoztak: Domin Henriett (főellenőr), Farkas Boglárka (IT-alelnök), Méhes Klaudia (sajtóreferens), Kelemen Ádám (Gímesi Művelődési Tábor-főszervező), Bertók Anikó (gazdasági alelnök).

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program