A Progresszív Szlovákia szerint Ficónak nincs kedve kormányozni, ezért hoznak létre nyomozócsoportot

camera

1

A Progresszív Szlovákia szerint Ficónak nincs kedve kormányozni, ezért hoznak létre nyomozócsoportot

Oskar Dvořák, a PS képviselője (Fotó: TASR) 

Megosztás

Az, hogy nyomozócsoportot hoznak létre a Covid-19-járvány kezelésével kapcsolatos állami intézkedések kivizsgálására, ismét azt bizonyítja, hogy Robert Fico (Smer-SD) kormányfőnek nincs kedve kormányozni. Ezt a Progresszív Szlovákia (PS) jelentette ki. A párt Peter Kotlár járványkezelési kormánybiztos tevékenységét is bírálta. A TASR-t Tereza Mikáčová, a mozgalom sajtóosztályának munkatársa tájékoztatta.

„Ahelyett, hogy a kormány elismerné, hogy az összeesküvéselmélet-gyártó Kotlárral túllépett minden határt, továbbra is dobálja ki a pénzt az ablakon. A járvány menedzselését a főügyészség vizsgálja, az Állami Számvevőszék is vizsgálta, most pedig a belügyminiszter újabb nyomozócsoportot hozott létre e célból. Ez ismét csak azt bizonyítja, hogy Robert Fico nem akar kormányozni, és csak újabb káoszt teremt” – közölte Oskar Dvořák (PS) parlamenti képviselő.

Šutaj Eštok belügyminiszter Ľubomír Solák rendőrfőkapitánnyal közösen jelentette be hétfőn a nyomozócsoport létrehozását, amelynek négy fő feladatköre lesz. A mobil tesztelőpontokra adott támogatások és az anyagbeszerzés ellenőrzése, az oltóanyagok vásárlásának ellenőrzésre, és a halálesetek kivizsgálása. A csoport a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal korrupcióellenes részlegén jön létre. (TASR)

Kapcsolódó cikkek

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program