Kilenc évet kapott a szlovák cukros bácsi, aki szifilisszel fertőzött meg gyerekeket!

camera

2

Kilenc évet kapott a szlovák cukros bácsi, aki szifilisszel fertőzött meg gyerekeket!

Forrás: Joj TV 

Megosztás

Első fokon hét, másodfokon kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság a sobrancei Ladislavot, aki először tagadta bűnösségét, de később elismerte tettét és sajnálta azt.

Az ügyben először a Nagymihályi Járásbíróság járt el, amely hét év letöltendőre ítélte a férfit és elrendelte a szexológiai intézeti kezelését. Ezzel ő maga is egyetértett, az ügyész viszont nem, fellebbezése után pedig a Kassai Kerületi Bíróság hozott döntést – számolt be a történtekről a Joj TV. A fellebbviteli szerv végül 9 évre szigorította az ítéletet, emellett ugyancsak elrendelte az intézet kezelést. Az ítélet jogerős.

A bűntények sorozatára az idei év elején derült fény, amikor megjelentek a szifilisz tünetei a gyerekeknél. A legfiatalabb közülük mindössze hétéves volt. A szülők először nem is tudták, mi történt, csak miután a gyerekek végül elmondták.

Az egyikük édesanyja arról számolt be, hogy a fiúkat cukorkákat kínálva elcsalta a kunyhójába, majd ott fogdosni kezdte őket. KIlenc esetre derült fény, mindegyik esetben ugyanazt a módszert alkalmazta.

Lenka Ivanová kassai kerületi rendőrszóvivő elmondta, hogy a 31 éves férfit szexuális visszaéléssel, nemi betegséggel való veszélyeztetéssel és nemi erőszak kísérletével gyanúsították meg.

A gyerekek többségével orális vagy anális aktusa volt – mint kiderült, volt gyerek, aki ebbe előzetesen belement, másokat viszont megerőszakolt. A gyerekeket lefotózta, mindegyiküket megfertőzte szifilisszel.

A Joj TV megszólította Danica Caisová szexológust, aki szerint a férfi ún. efebofíliában szenved, amit magyarul általában “ifjúszeretőnek” neveznek, és a 15-19 éves fiatalokhoz való tartós és erős vonzódást jelenti olyan személy esetében, aki tőlük jóval idősebb. Ez nem gyógyítható teljesen, a szexológus szerint tanítanak az ilyen embereknek módszereket, hogyan kerüljék el a fiatalokat, ha pedig ez nem segít, akkor antiandrogén (férfi nemi hormonokat gátló) kezelésen vehetnek részt, szélsőséges esetben kérhetik a saját kasztrációjukat.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program