Ismét csodás fényekbe borult Somorja városa

camera

25

Ismét csodás fényekbe borult Somorja városa

Szinghoffer Mátyás felvételei 

Megosztás

Negyedik alkalommal rendezték meg október 25-én és 26-án Somorján a Sérum Fényfesztivált. A nagy közönségsikernek örvendő rendezvénynek ez alkalommal a Korona udvara adott otthont.

A pénteken kezdődő újmédia-kiállításon, amelyet Szabó Bodó Renáta (Kontur Art) nyitott meg, a következő alkotók mutatkoztak be: Kristína Kandriková (SK), Kati Angelov (USA), Polena Réka (SK), Ivana Laila Drobná (SK), Besnyő Dániel (HU), Ján Šicko (SK), Kálmán Mátyás (HU), Szolgay Bence (SK), Students of Cypress College – Media arts and design, valamint Szűcs Gábor (SK).

A fényinstalláció pénteken 18 órától volt megtekinthető a művészeti alapiskolában.

A fényfesztivál kísérőrendezvényeként pénteken és szombaton is ingyenes számítógépes workshopokat tartottak a 15+ korosztály számára a Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskolában.

A gyerekek számára Papír panír címmel fénylény- és bábkészítő foglalkozást tartottak.

A fesztivál megszervezésére első ízben 2021. októberében került sor Szűcs Gábor képzőművész kezdeményezésében, ahol a résztvevők a fényfestés és a 3D mapping történetét is megismerhették Bordos Zsolt László vizuális művész előadása által. 2021-ben a somorjai zsinagóga épületében található At Home Gallery volt a fényfestés háttere, a 2022-es és 2023-as fesztiválon pedig a Városi Művelődési Központ homlokzata.

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program