12 év alatt  30 milliárd eurót loptak szét Ficóék - Matovič kiértékelte kormánya munkáját

2020. szeptember 21. - 12:27 | Belföld

Igor Matovič még nem látott igyekvőbb minisztereket a sajátjainál. A szlovák kormányfő a közösségi oldalán értékelte ki kormánya első félévét.

12 év alatt  30 milliárd eurót loptak szét Ficóék - Matovič  kiértékelte kormánya munkáját
Fotó: tasr

A koronavírus ellenére teljes gőzzel mennek előre, mit sem törődve a rendszer gátjaival, amikor a maffia minisztériumokban dolgozó leszármazottjai minduntalan akadályokat gördítenek, amikor csak tehetik - véli a miniszterelnök, aki büszke a csapatára, elismerve, hogy némelyiküknek jobban megy, és valakinek kevésbé.

Elszántak vagyunk, ahogy a legelején is, hogy az ígéreteinket betartsuk, hogy Szlovákiából egy olyan országot teremtünk, ami a becsületes emberek kedvére való. Ez korántsem lesz könnyű feladat és a maffia még nagyon harapós - mutatja be a helyzetet Matovič.

A kormányfő bírálta a korábbi kormányok vezetőit, Peter Pellegrinit és Robert Ficót. Becslések szerint az általuk fémjelzett 12 évben 30 milliárd eurót loptak szét. Ez egy olyan összeg - veszi elő a számológépét Matovič - amit ha szétosztanánk a kormányzásuk alatt született 600 ezer gyerek között, mindenkinek fejenként 50 ezer euró jutna.

"Mi arra kaptunk felhatalmazást, hogy kitakarítsuk az istállót, büntetéssel válaszoljunk a bűncselekményekre, és harcoljunk a korrupcióval" - szögezte le a miniszterelnök. Matovič megjegyezte, még nem látott igyekvőbb minisztereket a sajátjainál: "Ismerem a programjukat és güriznek ezerrel, a "normális" miniszteri munkahét 65-75 órányi bevetésből áll".

(para)

Címkék: Igor Matovič