12 év fenyegeti a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottját adócsalásért

2019. február 20. - 21:57 | Régió

A Pozsonyi V. Járásbíróság tárgyalja Andruskó Zoltán és egy másik vádlott, Ján M. nagy értékű adócsalási ügyét.

A dlžník.sk portál szerint Andruskónak, akit a Kuciak-gyilkosság ügyében a bűntett végrehajtói és közvetlen megrendelője közti közvetítőként tartanak számon, mintegy 1 millió eurós adóhátraléka van.

Az ügyben eredetileg két tárgyalást terveztek. Tavaly októberben, az első tervezett időpontban Andruskót kommandósok vezették a tárgyalóterembe, vádlott-társa, Ján M. azonban nem jelent meg, így a tárgyalást elnapolták. A következő alkalommal, decemberben Andruskó hiányzott.

Ján M. ügyvédje azonban kérte a nyilvánosság kizárását a tárgyalásról, aminek a bíróság a vádlottak érdekeire hivatkozva helyt adott. A legutóbbi tárgyalás ma zajlott, Andruskó ekkor sem jelent meg, ám lehetővé tette, hogy távollétében tárgyaljanak.

Ján M. ismét megjelent a tárgyaláson, ami végül mintegy három órán át tartott a tanúk meghallgatása miatt. Mivel nem nyilvános, így nem tudódott ki semmi arról, mi hangzott el ott. A bírónő a Joj TV-nek elmondta, hogy csak az ítélet lesz nyilvános.

Annyit tudni, hogy a gyanúsítottakat adózással kapcsolatos visszaélésért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

(Noviny.sk)

Címkék: adócsalás