1,2 millió eurót kap Nemesócsa az environmentális oktatóközpont befejezésére

2019. május 15. - 10:34 | Régió

1,2 millió eurót különített el a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség a nemesócsai (Komáromi járás) environmentális oktatóközpont befejezésére, a pénzt külföldi alapoktól sikerült elnyerni – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.

Az environmentális oktatóközpont, vagyis a régi Túzokfarm célja a felnövekvő nemzedékek ökotudatos nevelése. Fő tevékenysége az óvodai és iskolai csoportok megismertetése az Alsó-Csallóköz és a Szigeti rétek madárvédelmi terület élővilágával.

A támogatást a klímaváltozás hatásait csökkentő SK Climate projekt keretében sikerült lehívni a Norvég Alaptól, illetve az Európai Gazdasági Térség Alapjától.

„Nagyon örülök, hogy a Norvég Alap kiemelten fontos területként kezeli a környezetvédelmet” - mondta Norbert Kurilla környezetvédelmi államtitkár.

Az SK Climate programmal a környezetvédelmi minisztérium főleg mitigációs és adaptációs projekteket támogat a városok és iskolák számára, amelyek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást segítik elő - pontosította a környezetvédelmi tárca kommunikációs osztálya. Az ezekre a projektekre elkülönített összeg a külföldi alapokból és a hazai forrásokból eléri a 18 millió eurót.


(TASR)