120 lakást létesítene a rimaszombati önkormányzat a volt diákszállóban

Százhúsz lakást létesítenének Rimaszombatban, az Iskola (Školská) utcában, a volt diákszálló épületében, mely jelenleg kihasználatlanul áll. Erről Jozef Šimko polgármester tájékoztatott a legutóbbi testületi ülésen. 

Šimko hozzátette: építészekkel is tárgyalt, az építkezéshez akár már idén hozzáláthatnak. Az új lakásokat többek között a rimaszombati fegyintézet dolgozóinak szánnák, melynek létesítését nemrég jelentette be az igazságügy-minisztérium. 

A város két évvel ezelőtt vetette fel, hogy építenének egy 34 lakásos lakóházat a Hostinského utcában, a projekt azonban mostanáig nem valósult meg. Ha ezzel kapcsolatban nem sikerül megegyezni az építkezési vállalattal, a várólistán lévő lakásigénylőknek az említett, átalakított diákszálló épületében kínálnak fel lakást – magyarázta a polgármester.  

A volt diákszálló épületének tulajdonjogát az önkormányzat néhány évvel ezelőtt szerezte meg Besztercebánya megyétől (Banskobystrický kraj), azokért a városi telkekért cserébe, melyeken a megye fennhatósága alá tartozó utakat építettek ki. Korábban felmerült, hogy az épületben nyugdíjas otthont vagy szociális otthont létesítenének, mostanáig azonban ennek megvalósításához a város nem tudott támogatást szerezni.

(TASR)