120 új munkahely jön létre egy fémmegmunkáló és összeszerelő üzemben Győrben

2018. február 22. - 18:20 | Régió

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, ezzel 120 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

120 új munkahely jön létre egy fémmegmunkáló és összeszerelő üzemben Győrben

Hozzátette: a kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad, a fejlesztéssel a magyar tulajdonú társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a most bejelentett autóipari beruházás a héten a negyedik, felidézte, az Audi kutatás-fejlesztési központot hoz Győrbe, a Continental 450 új munkahelyet teremt zöldmezős beruházással Debrecenben, a Rehau-Automotive 727 új munkahely hoz létre Újhartyánban és Győrben.

Tavaly a magyar autóipar az ipar kibocsátásának 28,7 százalékát adta, és először fordult elő, hogy 8 ezer milliárd forint fölé ment teljesítménye, nemzetközi versenyképességet mutatja, termelésének 91,8 százalékát exportálta. Rekordot döntött a magyar autóiparban dolgozók száma is, múlt évben végén 175 ezer 765-en dolgoztak a magyar autóiparban.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, techológiájukat.

A vállalat közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 000 négyzetmétert.

(MTI)