1200 embernek már jóváhagyták a több mint 10 ezer eurós támogatást, és még nincs késő, hogy ön is igényelje

2022. november 17. - 19:20 | Belföld

Hétfőig, november 14-ig összesen 1222 pályázó igényelt támogatást régebbi családi házak felújítására – közölte Renáta Gešvantnerová, a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa.

1200 embernek már jóváhagyták a több mint 10 ezer eurós támogatást, és még nincs késő, hogy ön is igényelje
Fotó: Pixabay - illusztráció

A felhívásra az allokáció kimerüléséig vagy 2023. február 28-ig lehet jelentkezni. A mostanáig beadott kérelmek közül 1129 standard pályázat volt, emellett pedig 93 kérelmet nyújtottak be hátrányos helyzetű személyek.

A felújítási kérelmeket postai úton, regionális irodákban vagy elektronikus úton lehet leadni. A regionális irodák Pozsonyban, Kassán, Eperjesen, Zsolnán, Nyitrán, Besztercebányán, Nagyszombatban, Trencsénben, Liptószentmiklóson és Losoncon találhatók.

Standard pályázat útján 30-60 százalékos energiamegtakarítás mellett 14 ezer eurós támogatást lehet igényelni. Ha a pályázó 60 százalék feletti energiamegtakarítást ér el, legfeljebb 19 ezer euró összegű támogatást kaphat.

A pályázók az ügynökséggel együttműködő kereskedelmi bankok kedvezményes hiteleit is igénybe vehetik a régebbi családi házak felújításának finanszírozására.

A rekonstrukció feltétele a legalább 30 százalékos energiamegtakarítás. Ehhez energetikai tanúsítvány szükséges, amelyet a rekonstrukció előtt és után is el kell készíttetni.

A támogatási programról és a pályázati feltételekről ITT írtunk bővebben.


(TASR)