125 pakai tűzoltóév

2017. május 7. - 17:18 | Régió

Nagyszabású ünnepséget tartottak szombaton Nagypakán az Önkéntes Tűzoltók Testülete megalakulásának jelentős évfordulóján.

125 pakai tűzoltóév
A bősiek felvonulása (A szerző felvételei)

Az alkalmi szentmisét Milan Blaho plébános celebrálta, majd Ivan Seňan polgármester, Andrássy Péter, az ÖTT elnöke, Edmár Tibor parancsnok, Edmár Mária titkár és Csóka Szilárd vezetőségi tag leleplezték és felavatták Szent Flórián emlékoszlopát.


Milan Blaho plébános felszenteli az emlékoszlopot

A szertartásokat, ill. a tűzoltófelvonulást követő nagygyűlésen Czajlik Jenő tábornok, az ÖTT Dunaszerdahelyi Járási Szervezetének alelnöke a három törnénelmi Paka – Nagy-, Kis- és Csukárpaka – együttes alakulatának átadta A példás munkáért adományozott szövetségi érdemrendet.


A tűzoltók bő évszázados munkáját Ivan Seňan polgármester méltatta

A jubileum alkalmából tárgyi jutalomban részesült Földvári József, aki fél évszázada tagja a helyi tűzoltótestületnek, Sztranyovszky Gizella, a szervezet legidősebb tagja, továbbá Sárközi Tibor, Varga Ferenc és mások.


Szent Flórián napján koszorúz a vezérkar

A délutáni órákban a somorjai, ill. a bősi tűzoltók a község főterén régi tűzoltófelszerelést vonultattak föl, s azt – a helyi közönség nagy érdeklődése mellett – a gyakorlatban is bemutatták.


Tűz van, babám! A somorjaiak bemutatója

A rendezvényen részt vettek a környékbeli települések önkéntes tűzoltói Somorjáról, Keszölcésről, Jányokról, Nyékvárkonyról, Dióspatonyból és Bősről.

(lesz)