14 évet kapott az anya, aki végzett újszülött gyermekével

2021. július 14. - 16:00 | Külföld

MAGYARORSZÁG - Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a gyermekét megölő felsőzsolcai anyát a Debreceni Ítélőtábla.

14 évet kapott az anya, aki végzett újszülött gyermekével

A vádlott a jövőben nem gyakorolhatja szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei felett - tájékoztatta a táblabíróság sajtótitkára szerdán az MTI-t.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban H. N. vádlottat emberölés bűntette miatt tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Ezt az ítéletet enyhítette most két évvel a Debreceni Ítélőtábla.

A tényállás szerint a nő a családjával együtt élt Felsőzsolcán, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket. 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, de ezt titkolta, nem járt terhesgondozásra, nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2019 februárjában lakásuk egyik szobájába bezárkózva egészséges gyereket szült, majd a nyaka körül egy éles tárggyal húsz szúrást ejtett rajta, és ezzel megölte őt.

(MTI)