1,4 milliárd androidos eszköz van használatban

A Google tavaly nyár elején arról számolt be, hogy globálisan mintegy 1 milliárd olyan készüléket használunk, melyen Android szoftver teljesít szolgálatot – írja a 24.hu.

Ehhez képest a vállalat tegnapi rendezvényén már arról tartott előadást Sundar Pichai, a keresőóriás első embere, hogy már több mint 1,4 milliárd ilyen eszköz van használatban, vagyis tizenhat hónap alatt mintegy 40 százalékkal nőtt az ilyen készülékek száma.

Fontos megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy eddig 1,4 milliárd androidos okostelefont, tabletet és egyéb kütyüt adtak el, hanem, hogy jelenleg ennyi ilyen eszköz van lényegében napi használatban. Összehasonlításképp, bolygónk legnépesebb országának, Kínának a lakossága jelenleg mintegy 1,37 milliárd főre tehető, a Föld teljes népessége pedig körülbelül 7,27 milliárd fő.

A Google vezetője ezenkívül arról is beszélt, hogy a Play Áruház jelenleg mintegy 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik, vagyis az elmúlt 30 napban ennyien töltöttek le legalább egy alkalmazást vagy tartalmat az androidos eszközükre. Érdekesség tehát, hogy ezek szerint 400 millió olyan Android felhasználó van, akik lényegében egyáltalán nem használják a platform alkalmazásboltját.

24.hu