Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

140-nel az autópályán, hamarosan Szlovákiában is

Egyes autópályaszakaszokon bevezethetik a 140 km/h-s sebességhatárt. Ennek lehetőségét már mérlegeli a közlekedésügyi minisztérium.

A szlovákiai gyorsforgalmi utakon és autópályákon jelenleg 130 km/h a maximális megengedett sebesség. A szomszédos Csehországban és Ausztriában bizonyos szakaszokon már tesztelik a 140 km/h-s sebességhatárt.

"Megszólítottuk a közútkezelőket, hogy tegyenek javaslatot azokra a szakaszokra, amelyeken lehetséges volna a 140 km/h-s sebességhatár tesztelése" - nyilatkozta az Aktuality.sk-nak Karolína Ducká, a közlekedésügyi minisztérium szóvivője.

A terv még abszolút kezdeti fázisban van, és egyelőre nem tudni, mely szakaszok volnának alkalmasak a megemelt sebességhatárra. Azt is tudni kell, hogy Ausztriában olyan szakaszokon tesztelik ezt, ahol egy irányban három közlekedési sáv található. A szlovák sztrádák döntő többsége egy irányban csupán két közlekedési sávval rendelkezik.

Az EU-tagállamok többségében 130 km/h, Lengyelországban, Görögországban és Bulgáriában 140 km/h az autópályás sebességhatár. Németországban egyes szakaszokon nincs meghatározva a maximális megengedett sebesség.

(Aktuality)