144 ezer gyerek jár jelenleg iskolába

2021. február 10. - 15:49 | Belföld

Jelenleg 1975 iskola működik, ami az ország összes iskolájának 28 százaléka – mondta a kormányülésen Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

144 ezer gyerek jár jelenleg iskolába
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

920 óvoda, közel 900 alapiskola és mintegy 150 középiskola nyitott ki. „Körülbelül 144 ezer tanuló jár jelenleg iskolába" - mondta a miniszter. Kedden (február 9.) összesen 1415 iskolában folytatódott a tantermi oktatás.

A miniszter hozzátette, Közép-Szlovákiában tavaszi szünet lesz a jövő héten, ezért ezek a számok csökkenni fognak. Gröhling elmondta, Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter kedden ismerteti az adatokat, az országos tiszti főorvos pedig szerdán kapcsolatba lép a regionális közegészségügyi hivatalokkal, hogy tájékoztassák az iskolafenntartókat és a szülőket.

Néhány oktatási intézmény – főként óvodák, az alapiskolák alsó tagozata és a középiskolák végzős évfolyamai - hétfőn (február 8.) kinyithatott. A fekete színnel jelölt járásokban nem indulhatott újra a tantermi oktatás. Több helyről is jelentették, hogy, bár az adatok alapján erre lehetőség lenne, nem fognak kinyitni az iskolák, mert attól tartanak, hogy az iskolások körében terjedni kezd a járvány.

(TASR)