15 euró miatt brutálisan megerőszakolta és megölte a nőt a fiatal férfi – meglepő kijelentést tett a bíróságon

2023. június 28. - 12:40 | Régió

A Trencséni Járásbíróság elé állítottak egy 28 éves férfit, aki brutális módon megölt egy nőt. Annak ellenére, hogy azt mondta, nem akart gyilkolni, meglepő kijelentést tett a bíróságon – írja a noviny.sk.

15 euró miatt brutálisan megerőszakolta és megölte a nőt a fiatal férfi – meglepő kijelentést tett a bíróságon
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset fél évvel ezelőtt történt egy családi házban Plevník-Drienové községben (Vágbesztercei járás). A rendőrök holtan találtak rá egy 45 éves nőre, aki ellen az orvos szerint súlyos szexuális erőszakot követtek el. A 28 éves Matejt gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, aki azt követően kezdte el fojtogatni a nőt, hogy az nem akarta visszaadni a 15 euróját.

A vád szerint a férfi erőszakkal lehúzta a nő nadrágját és ingjét, majd fölé hajolva elkezdte fojtogatni. A gyanúsított azt követően sem állt le, hogy a nő ellenkezett, sikoltozott, rugdalózott és megpróbálta magától ellökni a férfit.

Matej állítása szerint erősen ittas állapotban volt, és teljes mértékben elveszítette maga felett az irányítást.

A vádlott a tárgyalás elején mindenki meglepetésére bűnösnek vallotta magát. Mint mondja, sajnálja, amit tett, de már nem tudja semmissé tenni. Noha a férfit 22-től 25 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette, a bíróság végül 17 évre ítélte. Mivel az ügyész fontolgatja a fellebbezés lehetőségét, az ítélet még nem lépett jogerőre.


(noviny.sk)