15 éve pepecselnek a dunahidasi kettős gyilkossággal, új szenátus áll fel

2019. június 17. - 13:42 | Belföld

A brutális 2004-es kettős gyilkosság ügyében, mely során egy anyát és kisfiát lőttek agyon tévedésből, 2016 óta nem is tárgyaltak.

15 éve pepecselnek a dunahidasi kettős gyilkossággal, új szenátus áll fel
A fővádlott, Branislav Adamčo már most is életfogytos

Azt követően nyugdíjba vonult az ügyben eljáró bírósági szenátus elnöke. Ilyen esetben a kijelölt új elnöknek át kell tanulmányoznia az ügyiratot, az ilyen változtatással pedig egyet kell értenie a vádlottaknak is. Ellenkező esetben ugyanis meg kell ismételni a bizonyítási eljárást a szenátus előtt.

A tárgyalásra június 20-án a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben kerül sor. Pavol Adamčiak bírósági szóvivő szerint erre azért van szükség, mert a vádlottak személye miatt a tárgyalás fokozott biztonsági intézkedéseket követel. Ha az Igazságügyi Palotában tartanák meg, akkor a szóvivő szerint az tulajdonképpen megbénítaná az épületben székelő két bíróság, a Pozsonyi I. Járási, illetve a kerületi bíróság működését.

A BRUTÁLIS GYILKOSSÁG
Henrieta B.-t és kisfiát 2004 december 29-én ölték meg Dunahidason (Most pri Bratislave - Szenci járás). A valódi célpont Juraj G. egykori rendőr, a meggyilkolt kisfiú édesapja lehetett. A nő és a kisfiú Juraj G. Volkswagen Passatjával utazott, vélhetően követték őket a banda tagjai.
A vádirat szerint Branislav Adamčo a hátsó ülésről nyitott tüzet a Volkswagenre. Majd kiszállt, és miután látta, hogy Juraj G. nem tartózkodik a járműben, a súlyosan sérült kisfiút agyonlőtte.

A vádlottak közül Adamčo már jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti, további vádlott Nikola P., Jozef B., valamint Karol Mello, aki jó pár éve külföldre szökött és a közép-amerikai Belizében telepedett le.

(SME)