15 évet is kaphat a kedden lekapcsolt fiatal somorjai drogdíler

2020. augusztus 8. - 07:05 | Régió

Korábban már háromszor is elítélték más bűncselekményekért a 30 éves somorjai drogdílert, akit kedden este tartóztattak le a dunaszerdahelyi járási rendőrség nyomozói.

15 évet is kaphat a kedden lekapcsolt fiatal somorjai drogdíler
Rendőrségi felvétel

Kedd este éjfél körül Somorja egy bevásárlóközpontjának parkolójában autójából árulta a drogot egy helyi díler. A dunaszerdahelyi kapitányság bűnügyi osztályának nyomozói a drog elosztása közben figyelték meg és ütöttek rajta a férfin, akinél nagyobb mennyiségű pervitint és más olyan kémiai anyagokat találtak, amivel a drogot szokták felhígítani - írtuk korábban.

Mária Linkešová, a nagyszombati kerületi rendőrség szóvivője pénteken megerősítette értesülésünket, szavai szerint röviddel éjfél után kapták el az illetőt, és a nála lévő kábítószer mennyisége legalább 59 egyszeri adagra elegendő. "A kábítószert több drogfüggő számára árulta, némelyek hetente többször is találkoztak vele Somorján. A pikót saját autóján szállította ki, jutalomként pedig ő is kapott egy adagot" - fejtette ki.

Miután letartóztatták, kábítószer-terjesztéssel gyanúsították meg, emellett javaslatot tettek a vizsgálati fogságba helyezésére. A fiatal férfi ugyanis büntetett előéletű, korábban már háromszor is elítélték vagyon elleni vagy erőszakos bűncselekményekért. A mostaniért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

(parameter)