15 kis elsőssel kezdte meg a tanévet az egyházkarcsai alapiskola

2020. szeptember 2. - 22:00 | Régió

A kéthónapos nyári szünet után Nagy Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte az egyházkarcsai alapiskola kisdiákjait, akik az iskola épülete előtt, az udvaron felsorakozva várták az új tanév kezdetét.

15 kis elsőssel kezdte meg a tanévet az egyházkarcsai alapiskola
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

„A szeptember eljövetelét mindenki vegyes érzésekkel várja. Sajnáljuk a múló nyarat, a tovatűnő napokat, a kalandozásokat. A tanévkezdés sok mindenről szólhat, de főszereplői a tanulók. Kívánom, hogy tudásotokkal, elért sikereitekkel szerezzetek sok örömet szüleiteknek, de nekünk, tanítóitoknak is” – kezdte az iskola igazgatónője, majd sok sikert kívánt a 15 új kiselsősüknek a betűk és számok birodalmában. Hozzátette, reméli, hamarosan ők is otthonosan érzik majd magukat az iskolájukban, s tudásukkal öregbíteni fogják az intézmény hírnevét. Nagy Zsuzsanna a szülőkhöz is szólt néhány szót. Köszönetet mondott, amiért számíthatnak a bizalmukra és az együttműködésükre.

„A legértékesebb, amit e társadalom a magáénak vallhat, a gyermekeink. A szülők rábízzák gyermekeiket az iskolára, abban a reményben, hogy az iskola majd sikeres úton vezeti őket és a lehető legjobban felkészíti az életre. A pedagógusoknak példát kell mutatniuk a gyerekek számára. A 2020/2021-es tanév kezdetén kívánok jó egészséget, sok szerencsét, sikert, tiszteletet, megértést, és kívánom, hogy öröm kísérjen bennünket az egész tanéven keresztül”

– hangsúlyozta.

Miután Nagy Zsuzsanna ismertette az egyes osztályok osztályfőnökét, illetve bemutatta az új pedagógusaikat, a község polgármestere, Gódány László vette át a szót. Elmondta, továbbra is nagyon fontosnak tartják a családias hangulat megteremtését, s azt, hogy a gyermekek megkapják a nekik járó tudást, tiszteletet és szeretetet. Aláhúzta, iskolaközpontú önkormányzatként mindig odafigyelnek, és szívesen támogatják az oktatási intézményeiket. Éppen ezért, amennyiben a társadalomban uralkodó helyzet megengedi, egy betervezett kirándulástól sem szeretnék megfosztani a gyermekeket.

Végül, de nem utolsó sorban a helyi plébános is köszöntötte a diákokat, kellemes tanévet kívánt, majd az elsőáldozásra készülőket meghívta a templomba, hogy elkezdhessék a nagy napra való készülődést.

A köszöntő beszédek után a gyerkőcök megkapták a Rákóczi Szövetség, az önkormányzat, illetve a szülői szövetség által elkészített ajándékcsomagokat. Az apróságok izgatottan nézegették az iskolatáskáikat, kíváncsian lestek bele az ajándéktáskákba. A nagyobb diákok, akik már ismerték egymást, nagy örömmel fogadták a barátaikkal való találkozást. Amint véget értek a hivatalos beszédek, azonnal csacsogásba kezdtek.

Az ajándékok kiosztása után egy rövid eligazításra is sor került, amely keretén belül a szülőknek ki kellett tölteniük, s aláírniuk a járványhelyzettel kapcsolatos papírokat. Ezekkel igazolták, hogy gyermekük egészséges, s a közelmúltban nem tartózkodott külföldön.

Az elsősök bemehettek az iskola épületébe, hogy megismerkedhessenek az osztálytermükkel. A tanító nénijük némi jó tanáccsal és sok hasznos információval látta el a szülőket és gyermekeket egyaránt.

(SzC)