157 ezer eurót emeltek le egy család bankszámlájáról!

Az illetők törvénytelen banki átutalások által 156 695 eurót loptak el egy család több bankszámlájáról.

A besztercebányai kerületi rendőrség nyomozója öt kelet-szlovákiai férfi ellen indított eljárást lopás különösen súlyos bűncselekménye és bűntevékenységből származó jövedelem tisztára mosásának különösen súlyos bűncselekménye miatt. Az illetők törvénytelen banki átutalások által 156 695 eurót loptak el egy rimaszombati család több bankszámlájáról. A TASR hírügynökséget Mária Faltániová, a besztercebányai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatta pénteken.

Az elkövetők közül ketten eddig tisztázatlan módon hozzáférést szereztek az érintett család bankszámláihoz, majd ezekről a rendelkezésre álló forrásokat 2017. június 28-án átutalták egy stróman számlájára. A pénzt később úgy akarták tisztára mosni, hogy erről a számláról átutalták ugyanannak a strómannak egy másik bankban nyitott számlájára.

Faltániová elmondta: a rendőrség gyors közbelépésének köszönhetően sikerült a stróman mindkét számláján blokkolni a lopott pénzösszeget. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a pénz tényleg lopott, visszautalták az összeget a sértettek eredeti számláira.

Az ügyben folyó nyomozás keretében vizsgálják, hogy nem írható-e az elkövetők számlájára több hasonló bűncselekmény. Korábban ugyanis több ilyen eset is előfordult országszerte, mostanáig azonban nem sikerült konkrét személyt felelősségre vonni.     

Négy személyt őrizetbe vettek, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az ötödik elkövetőt körözik.

A tettesek 12-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.


TASR/para