16 éve százezrek haltak meg és tűntek el a  távol-keleti cunamiban. Akkor eltűnt kisfiát egy asszony most találta meg

2020. szeptember 29. - 16:48 | Külföld

A kisfiú, Akram Rizkhan ötéves volt, amikor a cunami lecsapott a fővárostól csaknem 400 kilométerre keletre fekvő falujára, Karativura 2004. december 26-án. A pusztító árból megmenekült gyereket kórházba vitték, majd egy család vette magához - mondta el találkozásuk után az édesanyja, Abusaly Siddi.

16 éve százezrek haltak meg és tűntek el a  távol-keleti cunamiban. Akkor eltűnt kisfiát egy asszony most találta meg
Partot ér a cunami Thaiföldön (wikipédia)

"Hosszú éveken át kerestem a fiamat, de nem leltem a nyomára. Írtam az elnöknek és a rendőrség segítségét is kértem" - mesélte az asszony az újságíróknak.

Végül tudomására jutott, hogy a fiát egy család adoptálta, és sikerült felvennie a kapcsolatot velük. A DNS-vizsgálat pedig igazolta, hogy tényleg a fiát találta meg. A cunami a szigetországban több mint 35 ezer halálos áldozatot hagyott maga után, és súlyos károkat okozott az ország keleti, déli és nyugati tartományainak partvidéki falvaiban.

Az indonéziai Szumátra északnyugati partjainak közelében történt rendkívüli erejű víz alatti földrengést követő cunami Ázsia délkeleti és déli részén, valamint Afrika keleti részén okozott jelentős károkat. Több mint 150 ezer - más források szerint több mint 225 ezer - ember halt meg 11 országban.

(MTI/para)

Címkék: Sri Lanka, cunami