16 hónap után a Legfelsőbb Bíróság szabadon engedte Zoroslav Kollárt

2022. február 10. - 17:24 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön Zoroslav Kollár csődügyvéd szabadlábra helyezéséről döntött az előkészítő eljárás során elkövetett hiba miatt. Erről Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

16 hónap után a Legfelsőbb Bíróság szabadon engedte Zoroslav Kollárt
Zoroslav Kollár (Fotó: TASR - archív)

A szóvivő közölte, az előkészítő eljárás során elkövetett hiba miatt döntött a Legfelsőbb Bíróság Zoroslav Kollár szabadlábra helyezéséről. A határozatot írásos állásfoglalásban részletesen megindokolják.

Kollár jogi képviselője közölte, hogy csaknem 16 hónap után engedik szabadon védencét.

A kétes hírű szlovák ügyvéd és milliomos üzletembert illegális cigarettával történő kereskedelemben való részvétellel gyanúsítják, a héten pedig korrupció ügyében is eljárás indult ellene.

Kollár 2020 októberétől ült vizsgálati fogságban, miután a Vihar (Víchrica) fedőnevű nyomozás során letartóztatták. Vele együtt David Lindtnert, a a Pozsonyi III-as Járásbíróság volt elnökét és a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökhelyettesét, Jarmila Urbancovát is őrizetbe vették akkor. Utóbbi kettőt kenőpénz elfogadásával, Zoroslav Kollárt pedig a független bírósági munka befolyásolásával gyanúsítják abban az ügyben. Idén márciusban a rendőrség Zoroslav Kollár nyakába varrt még egy korrupciós ügyet. A gyanú szerint a vállalkozó kenőpénzt ajánlott a szlovák titkosszolgálat (SIS) igazgatójának azért cserébe, hogy ne figyeljék meg őt.


(TASR/para)