1836 személyt oltottak be szombaton Dunaszerdahelyen

2021. május 3. - 08:11 | Régió

A Nagyszombati kerületi önkormányzat által működtetett három nagy kapacitású oltóközpontban a hétvégén összesen 7419 személyt oltottak be, szombaton csak Pfizerrel, vasárnap pedig AstraZenecával.

1836 személyt oltottak be szombaton Dunaszerdahelyen
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

Tudni kell ugyanakkor, hogy szombaton mindhárom oltóközpontban, Dunaszerdahelyen, Szakolcán és Nagyszombatban is zajlottak az oltások, addig vasárnap csak Nagyszombatban. Szombatra a 60 év felettieket hívták be, Dunaszerdahelyen 1836, Szakolcán 1380, Nagyszombatban pedig 1860 adag oltást adtak be a Pfizer vakcinájából. Vasárnap viszont már csak Nagyszombatban oltottak, összesen 2343 személyt AstraZenecával.

A megye által létrehozott oltóközpontokban a mostanival együtt már csaknem 62 ezer embert sikerült beoltani, Dunaszerdahelyen közel 17 ezret.

Jozef Viskupič megyei elnök ennek kapcsán kifejtette, hogy a legfontosabb, hogy tovább tudják folytatni az emberek beoltását, és egyúttal növekedjen az átoltottság is. Először használhatták a Pfizer vakcináját, mindazonáltal már megkezdték a második oltások beadását is a korábban beoltottaknak.

Elárulta azt is, hogy a hétvége előtt akadtak bizonyos problémák azzal, hogy SMS-ben kiértesítsék az elektronikus váróteremben lévőket. Az üzenetet, amely tartalmazza az oltás helyét és pontos idejét nem kapták meg, akik helytelen formátumban adták meg a telefonszámukat. Ezt a problémát Viskupič szavai szerint pénteken együtt oldották az Egészségügyi Információs Központtal (NCZI). A megyeelnök megjegyezte, hogy a bejelentkezés februártól már átment néhány fázison, de az államnak foglalkozia kellene azzal, hogy a regisztrációkor rendben legyenek az adatok.

A megye az elkövetkező időszakban, amikor nagyobb mennyiségben állhat rendelkezésre többfajta vakcina, arra készül, hogy újabb oltóközpontokat nyisson, ehhez pedig 18 év feletti önkéntesek jelentkezését várja. Berényi József megyei alelnök portálunknak korábban elmondta, hogy terveik között van oltóközpont nyitása Galántán és Senicán is.

(TASR)