1956. október 23-ra emlékeztek a dunaszerdahelyi szakközépiskolások

2020. október 22. - 19:13 | Kultúra

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola diákjai, mint minden évben idén is, bár rendhagyó módon, de bekapcsolódtak az 1956-os emlékünnepségbe, melyet a budapesti Műszaki Tudományegyetemen szervezett a Rákóczi Szövetség.

1956. október 23-ra emlékeztek a dunaszerdahelyi szakközépiskolások
Az iskola felvételei- További képekért kattints!

Tekintettel a járványügyi helyzetre, a középiskolában működő Rákóczi Szövetség helyi szervezete egy videón keresztül kapcsolódott be a budapesti megemlékezésbe. A diákok egy 1956-os zászlót tartva, Dunaszerdahely és a Rákóczi Szövetség felirattal, tiszteletüket tették Dunaszerdahelyen az 1956-os emlékműnél.

Október 22-én délelőtt az online oktatás keretében, egy rendhagyó órán élőben nézték és bekapcsolódtak a budapesti központi megemlékezésbe.

"Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, hogy biztosította a zászlót és idén is, ebben a nehéz helyzetben megteremtette a lehetőségét annak, hogy a Kárpát-medencei szervezetek online bekapcsolódhattak, igy újra érezhettük a nemzeti összetartozás erejét" - fejezték ki köszönetüket a dunaszerdahelyi szakközépiskolások.

(para)