20 ezer eurót csalt ki két férfi egy idős asszonytól, eljárás indult ellenük

2023. február 6. - 21:26 | Régió

Csalás miatt büntetőeljárás indult egy 34 és egy 53 éves losonci járásbeli férfi ellen, mert ki akartak fosztani egy idős asszonyt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Lenka Ivanová, a kassai kerületi rendőrkapitányság szóvivője. A nyomozó indítványozta előzetes letartóztatásba helyezésüket.

20 ezer eurót csalt ki két férfi egy idős asszonytól, eljárás indult ellenük
Illusztrációs felvétel (Pexels)

A 79 éves nőt pénteken (február 3.) felhívta valaki, aki az unokájának adta ki magát, és azt mondta, nagy bajban van, sürgősen pénzre van szüksége. „A nő 20 ezer eurót vitt le a ház elé, a bejáratnál egy ismeretlen férfi várta, aki, miután az idős asszony átadott neki 20 ezer eurót, beült az autójába, és gyorsan elhajtott" - tájékoztatott Ivanová. Az asszony ezután felhívta az unokáját, aki, miután meghallotta, mi történt, közölte vele, hogy csalók áldozata lett.

A páros autóját a losonci járásbeli Pincen (Pinciná) állították meg a rendőrök. Az autó átvizsgálása után a két férfi önként átadta a rendőröknek a pénzt és több mobiltelefont. A rendőrök előállították őket a kassai rendőrségen. Ha a bűnösségük bebizonyosodik, háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik őket.

TASR