200 ezer euróval segíti Szlovákia a koronavírus elleni küzdelmet

2020. február 6. - 09:57 | Belföld

200 ezer eurót hagyott jóvá szerdán a kormány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára hozzájárulásként a koronavírus-járvány megfékezéséhez.

200 ezer euróval segíti Szlovákia a koronavírus elleni küzdelmet
Fotó: TASR

„A WHO összegyűjti ezeket az összegeket, majd közvetlenül Kínában használja fel a járvány következményeinek enyhítésére” - mondta a szerdai kormányülés után Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök.

Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter közölte, az összeg nagyságáról megállapodás született a külügy és a pénzügyminisztérium között. „Olyan megoldást kerestünk, amit az anyagi helyzetünk lehetővé tesz, ugyanakkor valóban segítséget jelent. Minden bizonnyal nem ez lesz a legmagasabb összegű hozzájárulás, de mutatja, hogy segíteni akarunk” - mondta a miniszter, aki megerősítette, hogy ekkora összeget nem probléma elkülöníteni a költségvetésben.

Szerdai ülésén azzal is foglalkozott a kormány, hogy a héten leszállhasson a pozsonyi repülőtéren egy Kínából érkező gép, amely szigorú biztonsági és higiéniai intézkedések mellett a Szlovákia által nyújtott humanitárius segítséget is elszállíthatja.


(TASR)