200 millió eurónyi EU-s pénzt pumpálnának a rendőrségbe

2021. február 27. - 09:38 | Belföld

Korrupcióellenes intézkedések, a kríziskezelés modernizációja, a pénzügyi vizsgálatok hatékonyabbá tétele, és a rendőrség komplex modernizációja. Ezekre használná fel a belügyminisztérium azt a támogatást, amit az EU-s helyreállítási alapból kaphat.

200 millió eurónyi EU-s pénzt pumpálnának a rendőrségbe
Fotó: TASR - illusztráció

Az említett célok eléréséhez a minisztérium tervei alapján kb. 200 millió euróra lesz szükség.

"A belügyminisztérium intenzív kapcsolatban van a pénzügyminisztériummal, együtt finomítják a Harc a korrupció ellen, biztonság és a lakosság védelme munkanévvel rendelkező programtervet, hogy az anyagot az Európai Bizottság elé lehessen terjeszteni"

- közölte a belügy sajtóosztály a TASR hírügynökséggel. Az intézkedések egyik fő célja a pénzügyi vizsgálatok hatékonyabbá tétele, amihez nemcsak munkaerőre, hanem az információs rendszerek modernizálására, és új technikai eszközökre is szükség van.

Ha az újításokat sikerül véghez vinni, a belügyminisztérium szerint a korrupció és a pénzmosás elleni harc is sokkal effektívebbé válik majd.

A programterv egyik célja az is, hogy növeljék a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát - amihez a szerv modernizációja, a digitalizáció, az elemzési kapacitások növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak nyújtott segítség is hozzájárul.

(TASR/parameter)