2017-ben is nagyszabású programokkal készül a csilizpatasi Csemadok

2017. február 21. - 08:13 | Régió

Február 11-én tartotta évzáróját a Csemadok csilizpatasi alapszervezete. Az eseményen sor került a szervezet tavalyi programjainak kiértékelésére, illetve az idei programtervek közzétételére.

2017-ben is nagyszabású programokkal készül a csilizpatasi Csemadok

Az eseményen hodosi Megmaradásunkért Polgári Társulás Csepi György vezetésével egy nagyon színvonalas zenés előadást tartott kórusával.

Ezt követően Varga László nyugalmazott nagymegyeri történelemtanár mutatta be 1848, Te Csillag c. könyvét az 1848- as szabadságharcról, majd a könybemutató után következett Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának a titkára, illetve Sátor Zoltán, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya elnökének értékelő beszéde.

Darnai Bálint a csilizpatasi szervezet elnöke így értékelte a 2016-os évet:

"Szeretném megköszönni a helyi szervezet vezetőségének a kitartó munkát, és köszönöm szépen támogatóinknak is a segítséget! 2010 óta a tavalyi év volt számunkra a legnehezebb, de egyben a legszebb is! Sikerült radikális változtatásokat és újításokat végrehajtani a szervezeten belül és a szervezet ezáltal sokkal kreatívabb lett! Tavaly augusztus 6-án án egy hatalmas programot sikerült megvalosítanunk, hiszen világbajnok pilótákat sikerült idecsábítanunk Vári Gyula és Besenyei Péter személyében, később pedig világháborús vadászpilóták is a vendégeink voltak. Sokan megkérdezték tőlem, hogyan lehet ilyen dolgokat elérni egy ilyen kis faluban, mint Csilizpatas. A válaszom egyszerű volt: vakmerőséggel. Sokat kockáztattunk, de csak mentünk előre, amíg a célunkat el nem értük. Szakítottunk a konzervatív megoldásokkal, és csakis ez vihet minket előre. A 2017-es évben is hasonló terveink vannak. Remélem, újra nagy sikerünk lesz!"

(para)

Címkék: Csilizpatas, Csemadok