A 2022-es évet örömfutással búcsúztatták Nagymegyeren, Dunaszerdahelyen és Csilizpatason

2023. január 2. - 12:58 | Sport

A hagyományok jegyében Nagymegyeren, Dunaszerdahelyen és Csilizpatason jó hangulatú sporteseménnyel, futással búcsúztatták az óévet.

A 2022-es évet örömfutással búcsúztatták Nagymegyeren, Dunaszerdahelyen és Csilizpatason
Fotók: Kovács Zoltán és Facebook-felvétel

A csallóközi sportrendezvények szervezői közösségépítő rendezvényükön a sportos életvitel népszerűsítésére fókuszáltak, gyerekeket, felnőtteket egyaránt megmozgattak.

December 30-án Nagymegyeren, az Óévbúcsúztató örömfutáson a Corvinus termálfürdő előtti térségen álltak csatasorba az érdeklődők. A sétányon kijelölt 1 kilométeres kört akár többször is teljesíthették a futók és a kocogók. A gyermekek 200 és 400 métert futottak. A kivilágított sétány varázslatos hangulatot kölcsönzött az erőpróbának, melynek végén frissítettek, a helybeli termálfürdő vizében lazíthattak a résztvevők, akik befutóéremmel távoztak a csallóközi városból.

Dunaszerdahelyen december 31-én a délelőtti órákban a MOL Aréna melletti térségen a futók és kocogók erőnlétük függvényében egy, három és öt kilométeres távon tesztelhették erőnlétüket. Fél tizenegykor a legapróbbak futásával rajtolt el a rendezvény, huszanhat apróság, zömmel szülői segédlettel, 200 métert futott. A felnőttek tizenegy órakor egyszerre vágtak neki az általuk választott távnak. A legtöbben, szám szerint 92-en 10 kilométeren rótták a köröket. A célbafutókat éremmel jutalmazták, virslipartira invitálták. A tombolában sok díj talált gazdára. Szilveszter lévén a verseny befejezése után pezsgővel koccintottak a 2023-as évre.

December 31-én délelőtt Csilizpatason a helybeli Százszorszép polgári társulás invitálta a leköszönő évet búcsúztató rendezvényére a helybelieket, környékbelieket. A mozgás szerelmesei három távon tesztelhették erőnlétüket. A csilizközi településen megrendezett óév végi erőpróba kínálatában nóvumnak számított az Öreg temető kör. Az előző helyszínekhez hasonlóan itt is befutóérem várta a célban a résztvevőket.

ái