2024-ig nem is ülhetett volna volán mögé, erre bedrogozva karambolozott a zsarukkal

2021. január 17. - 10:58 | Régió

Rácsok mögé került a 33 éves férfi, aki Losoncon kábítószer hatása alatt karambolozott a rendőrökökkel, és kárt tett több autóban is, miközben már kétszer is elítélték és nem ülhetett volna volán mögé 2024-ig.

2024-ig nem is ülhetett volna volán mögé, erre bedrogozva karambolozott a zsarukkal

A fiatal férfit 14 kilométeren át üldözték a rendőrök, miután nem állt meg a felszólításukra. Végül Losonc egyik városrészében, Apátfalván egy zsákutcában sikerült megfékezniük. A menekülő férfi három autónak ütközött neki, közük volt a rendőrautó is.

Elvégeztek rajta drogtesztet is, a vizeletében pedig kimutatták valamilyen közelebbről meg nem nevezett kábítószer jelenlétét.

Mária Faltániová besztercebányai kerületi rendőrszóvivő közölte, több bűnténnyel is meggyanúsították. A férfi eleve feltételesen volt szabadlábon, mivel a hatósági döntés figyelmen kívül hagyásáért korábban már kétszer is elítélték.

Első alkalommal 2019 szeptemberében tiltották el a vezetéstől 30 hónapra, amiért ugyancsak tudatmódosító szer hatása alatt vezetett. 2020 márciusában csípték el újra, a tiltás ekkor már négy évre nőtt. Egy év sem telt el, és ismét elkapták, amint drog hatása alatt vezetett.

Miután a rendőrök őrizetbe vették, az ügyész pedig most azt kérte, hogy a bűnismétlés veszélye miatt helyezzék vizsgálati fogságba. A bíró helyt adott az érvelésnek, közölte Nina Uhrovičová szóvivő.

Mivel nem fellebbezett, az ítélethirdetésig biztosan a rácsok mögött marad. Bűntetteiért pedig nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(Noviny.sk)