23 új fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában, összesen 292 a koronavírusos betegek száma

2020. március 28. - 12:47 | Belföld

Pénteken 23 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az illetékes szervek.

23 új fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában, összesen 292 a koronavírusos betegek száma
Fotó: TASR-illusztráció

Pénteken összesen 747 mintát vizsgáltak meg Szlovákiában, ebből 724 negatív, 23 pedig pozitív lett. Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint ezek a tesztek az állami laborokban történtek, a magánlaborok pénteki eredményeiről egyelőre nem állnak rendelkezésére az eredmények.

Az új betegek között egy rizikós eset is van, ő egy 86 éves páciens. Arról, hogy honnan származnak a fertőzöttek, csak később tájékoztat a Közegészségügyi Hivatal, azt már viszont tudni lehet, hogy a pénteki tesztek alapján három személyt nyilvánítottak fertőzöttnek a bősi karanténközpontban.

Ezzel az országban összesen 292-re emelkedett a COVID-19 megbetegedésben szenvedők száma. Közülük 73-an rendelkeznek utazói anamnézissel. A negatív tesztek száma eddig 6119.

Az összes fertőzött közül 85-en szorultak kórházi ellátásra, kettejüket intenzív osztályon ápolnak, egy személy kritikus állapotban, lélegeztetőgépen van.

A napi párszázas szlovákiai tesztszámot csütörtökön sikerült napi 1000 teszt közelébe feltornázni, és Igor Matovič kormányfő arról tájékoztatott, hogy 10 napon belül napi 3000 teszt elvégzésére lesz kapacitás az állami és a magánkézben lévő szlovákiai laboratúriumokban.

A SME napilap grafikonja a Szlovákiában regisztrált koronavírusos megbetegedésekről:

(para)

Címkék: koronavírus