24 előadással egészségügyi nővérek számára rendeztek konferenciát Dunaszerdahelyen

2022. szeptember 10. - 08:00 | Régió

Ötödik alkalommal rendezték meg a Dunaszerdahelyi Ápolási Napokat, mely tulajdonképpen egy szakmai előadássorozat, konferencia az egészségügyben dolgozók számára.

24 előadással egészségügyi nővérek számára rendeztek konferenciát Dunaszerdahelyen
Fotók: a szerző - További felvételekért kattints!

Az egész napos konferencia elindítása nyolc évvel ezelőtt Földes Henrietta, a dunaszerdahelyi kórház ápolói igazgatóhelyettese ötlete volt, az elmúlt két évben viszont a járványhelyzet kapcsán bevezetett korlátozások miatt nem valósulhatott meg.

Megnyitóján Bock Sylvia, a kórház igazgatónője elmondta, büszke rá, hogy a konferencia mögött álló szervezőbizottság évről évre nagy lelkesedéssel vág neki az előkészületeknek, és keresnek fel újabb és újabb előadókat.

„Az elmúlt és a mostani időszak is megmutatja, milyen törékeny az egészségügyi rendszer. Még mindig vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy aki elvégzi az iskolát, abból automatikusan egészségügyi nővér lehet – ez nem igaz, mert ez nemcsak foglalkozás, hanem egy egész életen át tartó hivatás. Elszántságra, belső motivációra és leginkább tapasztalatokra van szükség” – fogalmazott.

Földes Henrietta a konferencia kapcsán elmondta, hogy idén ugyan nem vesznek részt annyian rajta, mint a korábbi, még a pandémia előtt megtartott évadok során, és magukat a szervezőket is elbizonytalanította, hogy egyáltalán nekifogjanak a szervezésnek, tudván, hogy a járvány idén is újabb hullámmal érkezhet.

„Nekünk, egészségügyi dolgozóknak rendkívül fontos az egész életen át tartó tanulás, mivel az egészségügyi ellátásban folyamatos a változás, amit dinamikusan át kell emelni a gyakorlatba.

Csak a folyamatos képzés és az ismeretek frissítése révén tudjuk bebiztosítani az egészségügyi dolgozók professzionális munkavégzését, garantálni a színvonalas gondozást, ami segíti a páciensek felépülését és elégedettséget nyújt számukra. Olyan invesztícióról van szó, amely az egészségügyi dolgozók előtt megnyitja az utat az új ismeretekhez”

– magyarázta, hogy végül mi vezetett odáig, hogy mégis megrendezzék ötödször az ápolási napot.

Az eseményen megjelent, és előadást is tartott Iveta Lazorová, a Szlovák Nővéri és Szülésznői Kamara elnöke, továbbá Nagy Éva, a zentai (Szerbia) kórház, illetve Nyergesné Závodi Edit, a budapesti Bethesda Gyermekkórház képviselője is.

(SzT)