24 ligetfalui óvodából 21-ben felmondott az igazgató!

2019. május 23. - 12:55 | Belföld

A városrész inkompetens vezetése miatt 24 óvodából 21-ben benyújtotta felmondását az igazgató Pozsony-Ligetfaluban.

24 ligetfalui óvodából 21-ben felmondott az igazgató!
Illusztráció

Az igazgatónők elsősorban amiatt dühösek, mert a városrész vezetése szerintük beavatkozik a munkájukba, és kétségbe vonja szakmai döntéseiket. Alkalmatlannak bélyegzik őket.

Az igazgatónők egyúttal beadványt is intéztek a Legfőbb Ügyészségre. "Ján Hrčka polgármester a személyes adatok védelméről szóló törvény megsértését kérte tőlünk, beleavatkozott a mi hatásköreinkbe és még csak versenypályázatot sem írt ki" - szögezte le Emília Šimková a Pifflova utcai óvodából.

Június 1-jétől emiatt a ligetfalui óvodák többségének nem lesz igagzatónőjük. A városrész némely képviselője rendkívül ülés összehívását kezdeményezi.

Ján Hrčka polgármester hétfőn jelentette be, hogy úgy akarja megoldani a városrész óvodáiba való beíratásokkal kapcsolatos problémákat, hogy havi 300 euróra növelné a befizetendá díjat azon gyerekek után, akik ne Ligetfalun laknak. Eközben a ligetfaluiak havi 30 eurót fizetnének továbbra is.

Ezt találta ki az önkormányzat arra a problémára, hogy a felvett gyerekek közül soknak Ligetfalun kívül van az állandó lakhelye, vagy épp három évnél fiatalabbak voltak.

Hrčka ajánlásokat küldött az igazgatónőknek, kiket szabadna felvenniük. "Nagyon egyszerű és tömör ajánlásokról van szó: legkésőbb 2019. január 1. jétől Ligetfalun legyen az állandó lakhelyük, legkésőbb augusztus végéig pedig betöltik a 3. életévüket" - húzta alá.

Az igazgatónők ezt elutasították.

(Denník N/TASR)