25 koronavírusos vagy fertőzésgyanús beteget ápolnak a dunaszerdahelyi, 7-et a galántai kórházban

2020. október 29. - 07:31 | Régió

Mivel már nemcsak az állami, de a regionális kórházakban is ápolnak koronavírusos betegeket, utánajártunk, hogy a Svet zdravia hálózatába tartozó dunaszerdahelyi és galántai krházban mi a helyzet.

25 koronavírusos vagy fertőzésgyanús beteget ápolnak a dunaszerdahelyi, 7-et a galántai kórházban
Archív felvétel - Paraméter

Jana Fedákovától, a Svet zdravia szóvivőjétől megtudtuk, hogy a dunaszerdahelyi kórházban 19 koronavírusos és további 6 koronavírus-gyanús beteg fekszik (Ez október 28-i adat, a számok szinte napról napra változnak). Utóbbiak esetében még nem tudták elvégezni a tesztet. A koronavírusos páciensek közül egy személy légzését kell mesterségesen, géppel segíteni.

A koronavírusos vagy -gyanús betegek kezelését illetően pillanatnyilag 30 betegágy a kapacitásuk.

A szóvivő elárulta, hogy a kórházban eddig egyetlen olyan páciens vesztette életét, aki koronavírus-fertőzött volt. Korábban írtunk róla, egy 67 éves bősi férfiről van szó, aki még július végén halt meg. A közelmúltban a regionális tiszti főorvos is megerősítette, hogy a Dunaszerdahelyi járásban egyetlen olyan haláleset történt, melyhez igazoltan köze volt a koronavírus-fertőzésnek.

A galántai kórházban 7 pácienst ápolnak koronavírusos tünetekkel, közülük 4 esetében támasztotta alá a fertőzést az elvégzett teszt, a többieknél egyelőre várnak az eredményre. Jana Fedáková közölte azt is, hogy közülük pillanatnyilag senkinek az állapota nem olyan súlyos, hogy mesterséges lélegeztetést kellene alkalmazni.

Galántán jelenleg 20 betegágyat különítettek el koronavírusos páciensek kezelésére, adott esetben viszont a szóvivő közlése szerint ezt tovább tudják bővíteni.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a galántai kórházban mostanáig két koronavírusos beteg hunyt el, közülük az egyik esetben beigazolódott, hogy a fertőzés szövődményei okozták a beteg halálát, a másik esetben még várnak a boncolási eredményre.

(SzT)