27 méteres mélységben találták meg a feketenyéki tónál eltűnt horgász holttestét

2021. szeptember 26. - 08:20 | Régió

Szombaton délután megtalálták a 61 éves hidaskürti horgász holttestét, akinek múlt héten pénteken veszett nyoma, miután horgászni ment a feketenyéki tóhoz (Galántai járás).

27 méteres mélységben találták meg a feketenyéki tónál eltűnt horgász holttestét
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A férfi délben ment horgászni, 18 óra körül pedig arról értesítették a rendőrséget, hogy megtalálták az autóját a tónál, neki viszont nyoma veszett. Az autó nem volt bezárva, a horgászcsónakja pedig a tavon volt.

A búvárok még aznap átkutatták a tavat szonárral, de nem találtak arra utaló jelet, hogy a vízben lehet. A keresőakció az elkövetkező napokon is folytatódott, de nem bukkantak rá a férfire. A keresést nagyban nehezítette, hogy a tó mélysége helyenként elérheti a 40 métert is.

A rendőrség tájékoztatása szerint több mint egy hét után, szombaton kora délután megtalálták a horgász holttestét – a keresőcsapat 27 méteres mélységben bukkant rá. Hogy a férfi hogyan kerülhetett a vízbe, egyelőre kérdés.

A hatóság köszöni mindenki segítségét, aki bekapcsolódott a keresőakcióba, az elhunyt hozzátartozóinak pedig őszinte részvétét fejezi ki.


-para-