273-an adományoztak élelmiszert Dunaszerdahelyen és Somorján

2017. október 13. - 15:47 | Régió

A Szlovák Vöröskereszt és a Kaufland rászorulókat segítő közös akciója zajlott október 12-én, csütörtökön.

273-an adományoztak élelmiszert Dunaszerdahelyen és Somorján
Fotó: Szlovák Vöröskereszt / Facebook

Mint arról már korábban is tájékoztattunk, az akció első részében országosan számos rászoruló család részére biztosított egyenként mintegy 16 kg-s élelmiszercsomagot az áruházlánc. A családokat levélben értesítették ki, és a lakhelyükhöz legközelebb eső Kauflandban vehették át a segélycsomagokat.

Csütörtökön maguk a vásárlók adományozhattak élelmiszert. A Dunaszerdahelyi járásban Dunaszerdahelyen, illetve Somorján működik ilyen áruház, és a járás e két pontján már a reggeli óráktól egészen késő estig, zárásig várták az adományozókat a vöröskereszt területi szervezetének önkéntesei.

Nagy Dagmar, a területi szervezet igazgatója pénteken arról számolt be portálunknak, hogy összesen 22 önkéntesük segített a gyűjtésben, ők együtt 121 órát töltöttek a két áruházban.

A két áruházban a nap folyamán 273 vásárló adományozott kisebb nagyobb mennyiségű tartós élelmiszert, összesen 1479 egységnyit.

„A jövő hét folyamán az élelmiszercsomagokat átnyújtjuk a szociálisan hátrányos helyzetű családoknak” – húzta alá.

Egyelőre nem tudni, pontosan mennyi csomagra osztják az összegyűjtött mennyiséget. A rászoruló családok kiválasztásában mindenesetre a járásban működő területi szervezeteik és a helyi hivatalok segítenek számukra.

Ez volt a negyedik ilyen akció: három éve 41, két éve mintegy 150, tavaly pedig 74 családot segítettek.

(SzT)