275 ezret masszíroztak ki egy idős asszonyból Pozsonyban!

2023. november 11. - 10:30 | Régió

A Ligetfalun (Petržalka) élő 73 éves idős asszonyt 22 nap alatt összesen 160-szor hívták fel, összesen több mint 18 órát beszéltek telefonon. A tettesek összesen 275 ezer eurót csaltak ki tőle.

275 ezret masszíroztak ki egy idős asszonyból Pozsonyban!
Fotó: TASR

Jana Šimunková pozsonyi kerületi rendőrszóvivő közölte, védett személyen elkövetett csalás bűntényében indult nyomozás.

Az egész csalási ügyről annyit tudni, hogy egy férfi kereste az idős asszonyt, az unkahúga barátjaként mutatkozott be, és azt mondta, sürgősen pénzre van szüksége. Nem pontosította, hogy mennyire, sem azt, hogy milyen célra, csak annyit mondott, hogy a lehető legnagyobb összeget kell kölcsönöznie.

Az idős asszony elment a bankba, majd kivett 24 ezer eurót és elvitte a kramárei kórházhoz a telefonáló illető állítólagos közeli barátjának.

Nem sokkal később ismét jelentkezett a fickó azzal, hogy aranyba szeretne befektetni. Az asszony egyetértett, majd egy reklámszatyorba csomagolt 129 ezer eurót és kivitte a háza végében lévő kukákhoz.

Ez még mindig nem volt elég, a csaló ugyanilyen indokkal jelentkezett harmadszor is. Ismét aranyba akart befektetni, a nő ismét bedőlt neki, ezúttal 103 ezer eurót adott át egy reklámtáskában. Az egyik ilyen pénzátadásnál pedig még a bankkártyáját is otthagyta a PIN-kódjával, ezután pedig még 19 900 eurót fújtak meg a számlájáról, különböző bankautomatákon keresztül Prágában.

(Noviny.sk)