29-cel növekedett a fertőzöttek száma Szlovákiában, 12 fiatalkorú sportoló egymásnak adta át a koronavírust

2020. július 4. - 09:59 | Belföld

Pénteken 29-cel nőtt a szlovákiai koronavírus-fertőzöttek száma.

29-cel növekedett a fertőzöttek száma Szlovákiában, 12 fiatalkorú sportoló egymásnak adta át a koronavírust
Fotó: TASR/AP - illusztráció

A hazai laborok 2216 tesztet végeztek el, ezekből a mintákból 29 lett pozitív pénteken. A hét utolsó napján senki nem halt meg a COVID-19 betegség szövődményei miatt.

A 29 új esetet a következő járásokban regisztrálták:

Tvrdošín - 11 új eset

Námestovo - 6

Revúca - 3

Levoča - 2

Pozsony - 1

Čadca - 1

Myjava - 1

Nové Mesto nad Váhom - 1

Prešov - 1

Rimaszombat - 1

Trebišov - 1

Az alsókubini (Dolný Kubín) Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint a hozzájuk tartozó (Tvrdošín, Námestovo) 17 esetből 12-ben fiatalkorú fertőzöttekről van szó, akik együtt eltöltött sporttevékenység során kapták el a koronavírust. A fennmaradó 4 esetben olyan személyekről van szó, akik a fiatalokkal kapcsolatba kerültek, 1 pedig tőlük független, külföldről "importált" megbetegedés.

A fiatalok egészségügyi állapota kielégítő, nem szorulnak kórházi ellátásra, házi karanténban tartózkodnak. A Közegészségügyi Hivatal tovább teszteli azokat, akik a sportolókkal érintkeztek, és valószínűleg emelkedhet a hozzájuk kapcsolható fertőzöttek száma.

A világjárvány kezdete óta Szlovákiában összesen 217 538 tesztet végeztek el. Ezek során 1749 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A COVID-19 betegségből 1466-an már kigyógyultak, a halálos áldozatok száma 28. A kicsivel több, mint 300 jelenlegi beteg közül 9-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük ketten vannak intenzív osztályon, egy páciens pedig mesterséges lélegeztesre szorul.

(parameter)

Címkék: koronavírus