30 új munkahelyet akar teremteni egy beruházó Losoncon

A Poortjes társaság a losonci ipari parkban új csarnokot akar építeni alumínium- és vaskapuk gyártásához, szereléséhez és raktározásához.

A társaság így kezdetben legalább 10, később pedig körülbelül 30 munkahelyet teremt. Az egyik városi képviselő által januárban előterjesztett anyag szerint a beruházás várható összege 200 000 euró lesz.

„Nagyon örülök, hogy ilyen kisebb befektetőink is vannak. 30 embernek ad munkát, és én emögött családokat látok, vagyis az itteniek bevételi lehetőségeit. A járásunkban sok ember csak nagyon alacsony végzettséggel rendelkezik, vagy egyáltalán nincs végzettsége. A beruházó ajánlata ezért számukra is jó hír” – jegyezte meg Alexandra Pivková, a város polgármestere.

A képviselő-testületi ülésen a képviselők megszavazták a 0,44 hektáros terület hosszú távú bérbeadását a befektető részére, aki ezen a helyen felépítheti az említett csarnokot. A bérleti szerződést - a polgármester szerint - már februárban jóváhagyhatják. „Más ilyen kisebb befektetőkről is tudunk” – jelezte Pivková.

Az indoklás szerint az új csarnok építését idén októberben lehetne elkezdeni. Ez legkésőbb 2020 márciusában lenne kész, és ugyanezen év júliusáig a használatbavételi engedélyt is ki lehetne adni.


(MTI)