3219 alkalommal intézkedett a rendőrség a járványügyi előírások megszegése miatt

2021. április 21. - 18:10 | Belföld

3219 alkalommal intézkedett a rendőrség a múlt héten a járványügyi előírások megszegése miatt. 509 ügyet figyelmeztetéssel zártak le, 2245 bírságot szabtak ki, összesen 110 320 euró értékben.

92 esetben az ügyet vizsgálatra továbbították, 38 eljárás van folyamatban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányág szóvivője.

„A rendőrök 37 esetben jegyzőkönyvezték az orvos által elrendelt kötelező karantén megsértését, öt, a tiltás ellenére nyitva tartó üzletet találtak, 916 olyan személlyel szemben intézkedtek, aki nem viselt szájmaszkot, 2261 esetben pedig a kijárási korlátozás megszegését regisztrálták" – közölte a szóvivő.

Közel 19 ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki a múlt héten, és több mint 78 ezer embert ellenőriztek.

Az év eleje óta összesen 59 477 kihágást és szabálysértést regisztrált a rendőrség. Bárdyová emlékeztetett, hogy a járványügyi intézkedések enyhítése ellenére továbbra is veszélyhelyzet van érvényben, ezért a rendőrség és a katonaság minden rendelkezésre álló eszközzel betartatja a szabályokat.

„Az ellenőrzések során olyan helyekre összpontosítunk, ahol több ember van (bevásárlóközpontok, állomások, tesztelőpontok stb.). A határátkelőkön is folytatódnak az ellenőrzések, valamit az országnak azokon a területein, ahol rosszabb, vagy romlik a járványhelyzet"

- tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség szorosan együttműködik a regionális közegészségügyi hivatalokkal.

TASR