35 év szolgálat után nyugdíjba vonult Andrejkovics György, dunaszerdahelyi tűzoltó

2022. december 27. - 13:40 | Régió

35 év szolgálat után december 27-én nyugdíjba vonult Andrejkovics György, a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság munkatársa. A százados egész pályafutása során - 62 éves koráig - bevetési tűzoltóként dolgozott, utolsó munkanapján bajtársai megható szavakkal búcsúztak tőle.

35 év szolgálat után nyugdíjba vonult Andrejkovics György, dunaszerdahelyi tűzoltó
Andrejkovics György (Fekete Nándor felvétele)

Kollégái a dunaszerdahelyi tűzoltóállomáson tisztelegtek Andrejkovics György munkássága előtt. Lelkes István járási igazgató és Hodosi Tibor járási parancsnok egyaránt megköszönte bajtársuk kitartó munkáját, majd Csápai Nikoletta, a tűzoltóság szakfelügyelője intézett felé kedves szavakat. „A mai napon a dunaszerdahelyi tűzoltóállomány egyik meghatározó személyisége vonul nyugdíjba. Az évek alatt szerzett tapasztalataival és hozzáértésével a közösségünk alappillérévé vált.

Szaktudásában mindenki megbízott, tapasztalataira mindenki felnézett, segítségére és rátermettségére mindig mindenki számíthatott. Több ezer segélyhívást értékelt ki, és megszámlálhatatlan kilométeren át biztosította a csapat biztonságos kivonulását az egyes bevetésekre és persze azokról haza.

Gyuri bácsi volt az örök navigátorunk, akinek helyismerete felér a legmodernebb GPS-technológiával. Nincs olyan zegzuga a járásnak, ahova ne tudott volna bárkit elirányítani” – mondta, majd hozzátette „a nyugdíjba vonulással csak a munkaviszonya szűnik meg. Egy 35 évet leszolgált tűzoltó örökre tűzoltó marad.” Ezután az egész csapat nevében jó egészséget és tartalmas, boldog „tűzoltóság utáni” éveket kívánt neki.

Az ajándék és az ilyenkor szokásos fejsze átadása után pedig szirénázó tűzoltóautóval vitték őt haza.

„Mi a tűzoltóságot nem munkának, sokkal inkább hivatásnak tekintjük. Éppen ezért kettős érzések kavarognak bennem. Nehéz ezt ennyi év után letenni, viszont tudom, hogy itt az ideje átadni a stafétát a fiataloknak” – osztotta meg a Paraméterrel Andrejkovics György. Elmondása szerint a tűzoltóságon példaértékű kollektívában dolgozhatott.

„Mindig is egy nagy családként tekintettem a munkatársaimra. Mindig számíthattunk egymásra, nemcsak a szolgálati időben, de azon túl is”

– jegyezte meg.

A tűzoltók gyakran szerveznek családi napokat, közös kirándulásokat. Ezektől Andrjekovics György a továbbiakban sem szeretne megválni. „Biztos vagyok benne, hogy a baráti kapcsolatok továbbra is megmaradnak. Bár a munkaviszonyom megszűnt, a közösség életéből a jövőben sem szeretném kivonni magam” – zárta gondolatait.

(SzC)