37 év után felújítják az érsekújvári kórházat

2019. október 22. - 10:42 | Régió

Átfogó felújítási munkák kezdődnek az érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet épületében, emellett modern gyógyászati berendezéseket is kap az intézmény. Az európai uniós alapokból 15,2 millió eurót kapott a kórház, ebből 6,6 milliót fordítanak az átépítési költségekre, a többit műszerek vásárlására.

37 évet kellett várni a felújításra, a kórházban új liftek lesznek, kicserélik például az elektromos vezetékeket és a vízvezetékrendszert, valamint a padlóburkolatokat.

„Nehéz két év vár ránk, mert a felújítási munkák alatt ugyanúgy el kell látnunk a betegeket” - közölte Ľubica Bartošová, a kórház gazdasági igazgatója.

Az első szakaszban a szennyvízelvezetést és a vízvezetékrendszert cserélik ki, a munka párhuzamosan fog zajlani mind a 13 emeleten, egyszerre két-három helyiségben. A munkát 2020 júliusára kellene befejezni, utána következik a liftek cseréje, a tíz liftből egyszerre kettőt állítanak le.

Az ütemterv szerint 2020 szeptemberében kezdődik a harmadik szakasz, amikor egymás után újítják fel az emeleteket. Ekkor a teljes emeletet ki kell majd üríteni és átköltöztetni az osztályokat. Ez a leghosszabb szakasz, a befejezését 2021 októberére tervezik.


(TASR)