38,9 százalékkal emelkedett az influenzások száma ezen a héten

2022. december 2. - 15:58 | Belföld

Az év 48. hetében 17,3 százalékkal emelkedett az akut légúti megbetegedések (ARO) előfordulása az előző héthez képest. Az influenza és influenzaszerű megbetegedések (CHPO) 38,9 százalékos növekedését regisztrálták – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) tájékoztatta.

38,9 százalékkal emelkedett az influenzások száma ezen a héten
Fotó: TASR

A héten 52 897 légúti megbetegedést jelentettek a járványügyi szakemberek. A legmagasabb fertőzöttséget Pozsony (Bratislava) megyében regisztrálták, a legalacsonyabbat pedig Besztercebánya (Banská Bystrica) megyében. A betegség leggyakrabban az öt év alatti gyerekek korcsoportjában fordul elő, lefolyása 1454 betegnél járt komplikációval.

4241 influenzás megbetegedést jelentettek, ami az összes bejelentett légúti megbetegedés 8 százaléka. A legtöbb fertőzöttet Nagyszombat (Trnava), a legkevesebbet Kassa (Košice) megyében regisztrálták. A legtöbb beteg az öt év alatti gyerekek korcsoportjában van.

A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint 83 oktatási intézményt kellet bezárni. „47 óvoda és 36 alapiskola zárt be" - mondta Ján Mikas országos tiszti főorvos.

(TASR)