40 millióba kerülne, hogy a Dunán Pozsonyig járjanak a gázzal teli tartályhajók

2022. június 8. - 14:15 | Belföld

Azóta, hogy az orosz csapatok Vlagyimir Putyin parancsára február végén átlépték az ukrán határt, Európa arra törekszik, hogy Moszkva a háborúját egyre kevésbé legyen képes az energiahordozóiért kapott pénzekből finanszírozni. Részben ezzel magyarázható, hogy megnőtt az érdeklődés az úgynevezett cseppfolyósított földgáz iránt. Ehhez az LNG-hez - ami a liquefied natural gas angol kifejezés rövidítése, - azonban új infrastruktúrát kellene kiépíteni, írja a Hospodárske noviny.

40 millióba kerülne, hogy a Dunán Pozsonyig járjanak a gázzal teli tartályhajók
LNG-terminál a horvátországi Krk szigeten (Fotó: europa.eu)

Európának már nincs sok lehetősége arra, hogy növelje a saját gáztermelését, ezért importra szorul – mondja Ján Pišta, a JPX elemzője. Szerinte nagyszámú LNG-terminál építésére van szükség, különösen Németország, Hollandia és Lengyelország tengerpartjain, ahova eddig évente több mint 150 milliárd köbméter orosz gáz érkezett az Északi Áramlat vezetéken, és további több tízmilliárd a Jamal vezetéken keresztül.

Szlovákiában a pozsonyi Duna-partnál tervezik egy ilyen LNG-állomás megépítését. Ha minden jól megy, akkor a projekt környezeti hatásvizsgálatának kérdését még idén lezárhatják – nyilatkozta Igor Barna, a közkikötőkkel foglalkozó Verejné prístavy vállalat projektmenedzsere. A kiértékelő jelentést az érintett önkormányzatok - Pozsony város és a ružinovi (főrévi) városrész - teszik közzé, ezt követően meg megszervezik a téma nyilvános vitáját.

Az építkezés jövőre meg is kezdődhet, ami akár négy és fél évig is eltarthat.

A fölgázt leginkább akkor szállítják cseppfolyósított halmazállapotában, amikor a csővezetéken történő szállítás nem megoldható, és például a vízi szállítás feltételei adottak. Ilyenkor az árut vezetékek helyett teherhajókon juttatják célba, hiszen az LNG rendkívül jól és hatékonyan szállítható a tengereken. Egy köbméter cseppfolyós LNG-ből – visszagázosítás után – körülbelül 600 köbméter normál állapotú földgáz keletkezik.

Pišta szerint azonban az "áru" tarifája is fontos adat. A holland piacon most megawattóránként 81,80 euró körül mozog az ára, míg a földgáz 84,50 euróba kerül. Ökológiai szempontból persze nem egy főnyeremény. Bár a cseppfolyósított földgáz mennyisége jóval kisebb, és tartályokban való tárolása pénzügyileg és stratégiailag sokkal előnyösebb, ez a nyersanyagforma kedvezőtlen hatással van az üvegházhatású gázok kibocsátására. Az igaz, hogy feleannyi szén-dioxidot juttat a légkörbe, mint a szén, előállítása, szállítása és a visszagázosítása végül több CO2-t termel, mint a földgáz kitermelése és szállítása.

A 40 millió euróból tervezett szlovák terminál a folyami közlekedésben a cseppfolyósított gáz iránti növekvő kereslet kiszolgálására szolgálna. Az állomást a Duna főágán, a pozsonyi Pálenisko kikötő félszigetén, közvetlenül a Kikötői híd mögött építenék meg, 5500 négyzetméteren.

A tervek szerint napi 24 tonna gázt dolgoznának fel és számolnak a kamionforgalom növekedésével is. A környezetvédők is megszólaltak, szerintük gondot jelent, hogy az ipari létesítmény viszonylag közel lenne a főváros sűrűn lakott területeihez.

Az ukrajnai háború kitörése előtt Európa már majdnem annyi LNG-t importált, mint vezetékes gázt. Ha azonban Európa fel akarja számolni az orosz gáztól való függőséget, akkor óriási mértékben kell növelnie az LNG-importot. A földgáz-cseppfolyósító létesítmények építésének kihívása jelentősen megnöveli Oroszország költségeit is azon export esetében, amelynek során azt a gázt akarja értékesíteni, amelyet Európa már nem vásárol meg, írja a Világgazdaság. Jó pár évig Oroszország nem lenne képes eladni azt a 140 milliárd köbméter földgázt, amelyet korábban évente Európának szállított.

Ha Európa kész megfizetni a drága LNG-import árát, azzal súlyosan alááshatná Oroszország képességét arra, hogy kemény valutához jusson a gázexporton keresztül. Ez pedig súlyos csapást mérne Vlagyimir Putyin háborús költségvetésére.


(hnonline/vg)